Ungdomspolitisk dag

Ungdomsrådet arrangerte Ungdomspolitisk dag for nærmere 90 elever!

Etter gjennomføring av Ungdomspolitisk dag for elevrådene i kommunen i 2022 bestemte Ungdomsrådet seg for å arrangere Ungdomspolitisk dag for alle elevene på ungdomsskolene i 2023. Som sagt, så gjort!

Ungdom har påvirkningskraft
Ungdomsrådet er en engasjert gjeng som ønsker å engasjere andre. De ønsker å sette fokus på at ungdom er en viktig del av vårt demokrati og at de har reell påvirkningskraft i samfunnet. De ønsket derfor ønsket å arrangere Ungdomspolitisk dag for å vise ungdommen at nettopp din stemme er viktig og at ditt engasjement gjør en forskjell! 

Dette er en dag utarbeidet av ungdom for ungdom!
Ungdomspolitisk dag er en dag som i sin helhet er utarbeidet av ungdom for ungdom. Ungdomsrådet begynte sin idemyldring og planleggingen av dagen våren 2023. Det ble søkt om midler og ungdomsrådet fikk 50.000kr fra Sparebankstiftelsen til denne dagen.
De ønsket å ha fokus på at hver og en av oss er betydningsfulle - både for oss selv, de vi har rundt oss, og for samfunnet.

Til å forsterke dette budskapet leide de inn Linn- Kristin Riegelhuth Koren. "Linka" er tidligere profesjonell håndballspiller. Hun er Norges mestvinnende toppidrettsutøver - uansett idrett, med erfaring fra EM, VM og OL. Hun har deltatt på Mesternes Mester, er gründer, har en master i helsefremmende arbeid, med fordypning i organisasjon og ledelse, og bachelorgrad både i ernæring og sykepleie, men mest av alt er hun stolt av sine 3 barn og at hun er et fint menneske. 

Ungdomsrådet ledet dagen
Dagen ble startet av den engasjerte rektoren på HEBU, Astri Nybråten. HEBU var vertskap for dagen og Astri kom med litt praktisk info om dagen og fikk lagt inn noen flotte ord om ungdomsrådet. Deretter tok ungdomsrådet representant Knut Kvåle Garthus over som dagens konferansier.

Ungdomsrådet hadde delt ungdommene inn i grupper og de fordelte seg på ulike Bli kjent-leker. Selv om mange av elevene kjenner hverandre godt er det alltid fint å få vært mer sammen på andre arenaer med andre oppgaver og leker. Alle gruppene ble ledet av representanter fra Ungdomsrådet.
Oppgavene gruppene skulle gjennom var;
"Lag ditt eget parti" Her kunne ungdommen lage sitt eget parti og komme med sine viktige politiske saker som opptar ungdommen. Elevene ble veiledet av Lars Kvåle Garthus.
"Fotballkamp" Her ble gruppa delt inn i to lag og det ble flere spenstige dueller på fotballbanen. Her ble elevene ledet av Snorre Brenden og Sofie Aaslie - Johansen.
"Stolleken" En artig bli kjent - lek med høyt tempo hvor det gjelder å bytte stol med andre visst du svarer bekreftende på et spørsmål. Her var det Knut Kvåle Garthus og Karine Langedrag som styrte aktiviteten.
"Linjeleken" Alle elevene stiller seg på en rekke og må flytte seg til "Ja", eller "Nei" ettersom de svarer på spørsmål. Her kom det spørsmål om alt fra om de har pusset tennene i dag til juleball og innspill på ny ungdomsskole.
Deretter var det felles lunsj i gymsalen.
Etter lunsj holdt Linn-Kristin et engasjerende foredrag med gruppeoppgaver om bl.a viktigheten av å framsnakke andre og seg selv, og finne strategier når ting ikke går som planlagt - for det gjør det ofte. Hun demonstrerte forskjellen på selvbilde og selvtillit og viktigheten av å skille disse to fra hverandre slik at ikke våre prestasjoner på ulike arenaer gjenspeiler hvordan vi ser på oss selv som menneske. Her var det mye fint å ta med seg for alle frammøtte.
Etter en liten pause rundet Lars, Adele og Knut av dagen med en liten oppsummering fra gruppene og av dagen.

Ungdomsrådet ønsker å takk alle som har bidratt til denne fine dagen!

Her er noen bilder fra Ungdomspolitisk dag 2023


2024 © Frivilligsentralen i Sør-Aurdal